Credite si banci, Stiri

Vladescu: Programul „Prima Casa” va fi prelungit miercuri 06.01.2010

FNGCIMM_logoProgramul „Prima Casa” va fi prelungit, incepand de miercuri, astfel incat persoanele care au precontracte sa poata contracta imprumutul, urmand ca sistemul sa fie extins in cursul lunii februarie, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

„Maine (miercuri – n.r.) se prelungeste sistemul asa cum este, astfel incat cei care au precontracte sa poata sa isi inchida operatiunea, iar in cursul lunii februarie vom veni cu o modificare care sa extinda proiectul”, a afirmat Vladescu pentru MEDIAFAX.

Vladescu a declarat anterior ca programul „Prima Casa” ar putea fi modificat, pentru sustinerea constructiei de locuinte, nu doar pentru achizitii, in contextul in care exista un plafon de jumatate de miliard de euro neutilizat.

Reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, ai Ministerului Finantelor si ai BNR se vor intalni miercuri pentru a discuta despre deblocarea programului „Prima Casa” si modificarile care vor fi aduse.

In prezent, FNGCIMM nu mai accepta dosare de la banci pentru „Prima Casa” , deoarece nu a fost aprobat inca in Guvern un act normativ privind sumele care urmeaza sa fie utilizate in acest an.

Fondul a primit anul trecut aproximativ 11.500 de cereri in cadrul programului „Prima Casa”, valoarea garantiilor acordate insumand 485 de milioane de euro. Astfel, din plafonul de un miliard de lei aprobat initial ar ramane o suma de 515 milioane de euro, care ar putea fi transferata pentru acordarea de garanţii in 2010.

www.mediafax.ro

(Citit de 5 ori, 3 vizite astazi)
Etichete: , , , Last modified: 15 aprilie 2020
Close