Amenajari Interioare

STUCCO – Vopsea decorativa cu aspect de marmura si stralucire unica

STUCCO marmura, finisat luciu Scumble Glaze - NATIONAL PAINTS FABRICA DE VOPSELE IASIAtunci cand ne construim o casa noua sau o redecoram pe cea veche, cel mai mult ne preocupa culorile si combinatiile dintre ele. Cu putin curaj, multi renunta la clasicul si sigurul alb, alegand indrazneala. Din ce in ce mai mult, inovatia patrunde si pe taramul modelului si nu doar al culorii, astfel ca efectul de marmura Stucco Veneziano este unul dintre cele mai solicitate pe piata vopselelor decorative.

Din pleiada de efecte speciale ce pot fi realizate, cel mai cunoscut si utilizat este STUCCO. Aplicatorii romani s-au intalnit cu acest efect in momentul in care au ajuns sa lucreze in Italia, Spania sau in tarile arabe, acolo unde efectele speciale sunt la indemana oricui si unde au invatat tehnicile de aplicare.

Dar ce este mai precis STUCCO? Stucco este numele dat unui efect realizat cu vopsea decorativa, avand  aspect lucios sau semi-lucios, ce imita liniile fine ale marmurei, acela de striatii in forma literei V.
“Stucco pe care noi il comercializam este foarte apreciat pentru ca una din caracteristicile lui de baza este aceea ca nu necesita acoperirea lui cu un strat de ceara pentru stralucire, avand luciu  incorporat. Pe langa acest lucru, Stucco din gama Emotion Trend a National Paints este rezistent la mucegai, lasa peretele sa respire si are o lavabilitate exceptionala” ne-a declarat Catalina Florea, responsabila de activitatea de marketing a companiei.

Caracteristicile vopselei decorative STUCCO
Avantajul acestui produs este efectul vizual deosebit, trasparentele si luciul care potenteaza efectul coloristic.
Pe linga rolul estetic, vopseaua Stucco Veneziano este si foarte practica: este ultralavabila, antistatica, rezistenta la umezeala/mucegaiuri si uzura alcalina (ce permite sa fie utilizata cu succes in bai si bucatarii, inlocuind faianta),  are o aderenta optima, rezistenta la peste 10.000 de spalari si poate fi colorata computerizat  in peste 3000 de culori si nuante.

In plus, vospeaua prezinta o rezistenta foarte mare la rupere si flexibilitate, motiv pentru care se poate aplica cu usurinta pe aproape orice suprafata ‑ lemn, piatra, ciment, tencuieli, gipscarton, zugraveli vechi, toate tipurile de glet, lavabil si var.
“Stucco  se potriveste in orice tip de ambient, de la bai si bucatarii, fiind un inlocuitor al clasicei faiante, pina la saloane de primire, living-uri, fiind totodata decorul perfect pentru hoteluri, restaurante, cluburi, complexe rezidentiale si comerciale, datorita  aspectului si rezistentei, durata minima de viata fiind de 10 ani”, mentioneaza Catalina Florea.

Metode de realizare
Modul de realizare al acestui efect este destul de simplu. Primul pas in reusita aplicarii unei vopsele decorative este pregatirea suprafetei, geltuire si amorsare. Pasul urmator consta in aplicarea cu trafaletul a unui strat suport de lavabila mata TRUST care are rolul de a sustine lavabila STUCCO si de a-i conferi rezistenta in timp. TRUST-ul aplicat va fi colorat automat in aceeasi culoare ca si cea aleasa pentru STUCCO. Dupa ce stratul de TRUST s-a uscat, cu ajutorul unei gletierei de inox cu colturi rotunde si/sau un spaclu se aplica un strat fin de STUCCO, cu aceleasi miscari prin care se aplica de obicei un strat de glet. Pasul final este acela de a realiza striatiile in V specifice efectului STUCCO. Striatiile se realizeaza utilizand spaclul.

Pentru a obtine un luciu deosebit, vopseaua trebuie aplicata in doua straturi, folosind gletiera, prin miscari repetate de sus in jos, pe suportul decorat. Daca se doreste ca STUCCO obtinut  sa aiba aspect metalic se mai aplica un strat de vopsea iridescenta SCUMBLE GLAZE, un luciu cu reflexe care preia culoarea materialului peste care se aplica si ii scoate in evidenta detaliile de textura si culoare.

In STUCCO regasim istoria si cultura, produsul oferind posibilitatea meseriasului sa se exprime liber folosind tehnica marilor maestri decorativi din secolele trecute. Imbinata cu materiale noi care se adapteaza exigentelor de azi, STUCCO ofera o atmosfera magica si moderna, transformand un perete banal in unul plin de culoare, expresie si originalitate.

Pentru consiliere si training gratuit privind aplicarea acestei vopsele, pornind de la principiul “Do it yourself” va asteptam in showroom-ul National Paints, din sos. Pacurari, Iasi si la sediul magazinului de fabrica din Miroslava. Informatii  puteti obtine si de la punctele de lucru ale distribuitorilor din intreaga tara.

Portofoliul de produse  al SC National Paints Factories Company SA   este dezvoltat  pe trei directii :
-retail – tencuieli decorative, vopsele lavabile de interior/exterior, alchidice, grunduri, lacuri, baituri, diluanti, adezivi,
-industrie -vopsele pulberi, rasini alchidice, sisteme de vopsele  industriale
-si divizia  Emotion Trend- vopsele decorative si efecte speciale, divizie din care face   parte si vopseaua prezentata.

Detalii pe www.nationalpaints.ro

(Citit de 35 ori, 35 vizite astazi)
Close