Inchirieri

Recomandări pentru închirierea unui apartament în Iași, chiar daca nu locuiesti incă aici

Te confrunți cu nevoia de a închiria un apartament sau casa în Iași si nu locuiești încă aici? Închirierea unei case sau apartament fără a le vedea fizic înainte de a vă muta pare dificilă, dar nu este imposibilă. Este nevoie doar de o planificare atentă, de parteneriatul unui agent bun și de disponibilitatea de a avea încredere în fotografiile de pe site-urile de specialitate.

In cele ce urmează, vă punem la dispoziție unele recomandări pentru a obține inchirierea perfectă a locuinței.

Cercetează piața din Iasi

Familiarizați-vă cu piața inchirierilor din Iași, discutați cu oamenii care locuiesc deja și întrebați ce cartiere recomandă. Atunci veți descoperi cum arată procesul de închiriere.

  • Inchirierea devine disponibilă cu luni înainte sau proprietarii vor aștepta să îi elibereze până în ultimul moment?
  • La ce facilități standard trebuie să vă așteptați?

Vă recomandăm căutarea blogurilor/grupurilor locale și a site-urilor imobiliare:

Aici vei putea gasi informații actualizate pe piață. Și, desigur, căutați listările online în zonele pe care le luați în considerare.

Luați în considerare deplasarea dvs.

Dacă vă mutați într-un oraș nou, cu un loc de muncă aliniat, ar trebui să vă luați în considerare naveta din start. Astfel, inainte de a inchiria o locuință cautați raspunsuri la următoarele întrebări:

  • Care va fi timpul de transfer din orice cartier dat?
  • Dincolo de kilometri și distanțe, care este dinamica traficului în timpul orei de vârf?
  • Care sunt optiunile de mers pe jos, cu bicicleta, cu mașina și cu transportul public de la locuinta pana la serviciu?
Informatii Trafic Iasi

Informatii Trafic Iasi / ora 12:00 – Sursa: Google Maps

Puteti folosi cu incredere optiunea „Informatii Trafic” sau „Transport” de pe Google Maps, aici vei putea sa  iti formezi idee corecta la ce sa te astepti inainte sa ajungi in Iasi.

Găsiți un agent imobiliar de încredere

Dacă nu puteți fi acolo personal pentru căutarea de apartamente, veți dori să vă asigurați că aveți un agent imobiliar solid care să vă caute în locul dvs. și să vă prezinte variante din mai multe zone cu avantajele și dezavantajele aferente. Recomandările sunt întotdeauna un pariu sigur, dar vă recomandăm și găsirea agenților imobiliari afiliati repartizati anumitor cartiere de care sunteți interesat. Un agent axat pe cartier vă poate oferi informații exacte cu privire la prețuri, facilități de cartier și ore de transfer.

După ce ați găsit un agent cu care vă simțiți confortabil, asigurați-vă că este dispus să lucreze pentru un client care nu poate fi disponibil fizic. Pentru clienții aflati la distantă un agent poate trimite fotografii ale unor apartamente potențiale atat din interiorul apartamentului, prin clădire și în jurul blocului.

Obțineți toate documentele în ordine

După ce ați incheiat o colaborare cu un agent, veți dori să aflați ce asteptari au proprietarii de la viitorii chiriași. Pe piețele de închiriere competitive, această listă ar putea fi lungă, așa că pregătiți documentele în prealabil pentru a fi transmise agentului dumneavoastră imediat ce va fi cazul. Profilul complet al unui chiriaș poate include sume de plată si/sau garantii suplimentare.

Cercetarea clădirii și a proprietarului

In situația in care agentul dvs. a găsit o închiriere promițătoare, pentru a fi sigur ca e decizia potrivită, aveti posibilitatea de a face cercetari online. Căutați detalii despre clădire, inclusiv când a fost construită, câte unități deține și ce facilități sunt incluse. Și dacă clădirea este deținută de o mare companie de administrare, puteți găsi de obicei recenzii online despre companie.

În final vă recomandăm să luați în calcul și varianta că dacă soluția de închiriere pe termen lung nu funcționează, aveți posibilitatea de a încheia un contract de închiriere pe termen scurt. Apoi, după ce vă aflați în noul oraș, căutarea poate începe din nou – personal.

(Citit de 211 ori, 5 vizite astazi)
Last modified: 4 februarie 2020
Close