Proiecte rezidentiale

Proiect european pentru apa si canalizare in comuna Miroslava

IMG_4195_resizeReteaua de aductiune de apa si canalizarea vor fi realizate anul acesta printr-un proiect european in valoare de 2,5 milioane euro

In satul Miroslava din comuna cu acelasi nume se va infiinta anul acesta reteaua de apa si canalizarea cu ajutorul unor fonduri europene aprobate prin Programul National de Dezvoltare Rurala-Masura 3.22.
„Reteua de apa potabila va avea o lungime de 10 kilometri iar canalizarea va avea circa 8,5 kilometri. In cadrul aceluiasi proiect se va asfalta si drumul Horpaz – Ciurbesti si se va dota Caminul Cultural din din satul Uricani. Am semnat recent contractul de finantare, iar in perioada urmatoare va fi organizata licitatia pentru selectarea firmei care urmeaza sa execute lucrarile. Anul acesta implementam acest proiect”, a declarat Dan Nita, primarul comunei Miroslava. Nu va fi necesara realizarea unei statii de epurare in comuna Miroslava, deoarece reteaua de canalizare va comunica direct cu cea existenta in municipiul Iasi. Programul National de Dezvoltare Rurala, prin Masura 3.22 are ca obiectiv îmbunatatirea conditiilor de viata pentru populatie, asigurarea accesului la serviciile de baza si protejarea mostenirii culturale si naturale din spatiul rural în vederea realizarii unei dezvoltari durabile. Fiind aproape de municipiul Iasi, comuna Miroslava a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare imobiliara accelerata. Foarte multi dintre iesenii din clasa de mijloc si-au construit in ultimii ani case in comuna Miroslava. De aceea, realizarea retelelor de utilitati, trebuie sa fie o prioritate pentru autoritati.

(Citit de 21 ori, 4 vizite astazi)
Etichete: , Last modified: 15 aprilie 2020
Close