Credite si banci, Imobiliare

Programul Prima Casa se desfasoara fara intreruperi. Nicio banca nu s-a retras din cursa de acordare a acestui tip de credit imobiliar.!

1200x660xPortofel_casa.jpg.pagespeed.ic.nrOJJRoPiHIn urma unor afirmatii facute de Sindicatul Garantare si preluate in presa, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a emis un comunicat de presa prin care informeaza ca Programul Prima Casa se desfasoara in bune conditii, in conformitate cu prevederile legale. Programul Prima Casa s-a derulat fara intreruperi, astfel ca de la inceputul anului 2016 au fost acordate un numar de peste 1.500 garanții, cu o valoare totala a garantiilor acordate de peste 133 milioane lei se precizeaza in document.

„FNGCIMM va continua sa isi desfasoare activitatea de analiza si aprobare a solicitarilor de garantare in conditiile si termenele stabilite de lege” asigura reprezentantii institutiei. Potrivit acestora „media zilnica a solicitarilor de garantare in luna ianuarie 2016 se situeaza la aproximativ 150, iar in ultima perioada s-au inregistrat peste 240 solicitari de garantare pe zi”.

În anul 2016, în cadrul Programului Prima Casa este disponibil un plafon total de garantare în valoare de aproximativ 1.690 milioane lei. Conform prevederilor legale aplicabile în anul 2016 se vor putea acorda garanţii şi în limita diferenţei alocate şi neutilizate din plafonul anului 2015, in valoare de 172.580.733,12 lei, din care valoarea neutilizata aferenta diasporei şi reportata in anul 2016 este de 9. 844.576, 28 lei.

Plafonul total de garantare de 1.690 milioane lei permite finanţatorilor acordarea de credite Prima Casa in valoare de aproximativ 3.380 milioane lei.

Toate bancile participante in program dispun de plafon aprobat si comunicat potrivit legii, in vederea acordarii de credite garantate in cadrul programului.

Daca doriti sa achizitionati un apartament prin programul Prima Casa puteti accesa toate informatiile necesare, ( grafic de calcul al valorii ratelor lunare si a avansului necesar) accesand pagina www.credite-imobiliare-iasi.ro, serviciul GRATUIT, oferit de Credit Center, companie ce asigura intocmirea documentatiei necesare accesarii unui credit, precum si consilierea D-voastra in luarea celei mai optime solutie de creditare pentru imobilul ales..

Bancile care acorda credite in cadrul Programului Prima Casa sunt:

BCR – BANCA COMERCIALA ROMANA SA
BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE SA
RAIFFEISEN BANK SA
BANCA ROMANEASCA SA MEMBRA A GRUPULUI NATIONAL BANK OF GREECE
ALPHA BANK ROMANIA SA
BANCA MILLENNIUM SA
BANCA TRANSILVANIA SA
CEC BANK SA
BANCPOST SA
PIRAEUS BANK ROMANIA SA
BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA SA
UNICREDIT BANK
CREDIT AGRICOLE BANK ROMANIA SA
OTP BANK SA
BANK LEUMI ROMANIA SA
RIB – ROMANIAN INTERNATIONAL BANK
ING BANK
MARFIN BANK
CREDITCOOP

Sursa: www.fngcimm.ro

(Citit de 7 ori, 1 vizite astazi)
Etichete: , , , , , , , Last modified: 4 martie 2020
Close