Credite si banci, Stiri

Premierul Boc: Programul Guvernamental Prima Casa va continua si in 2010, cu accent pe locuintele construite de la zero

logo blogProgramul „Prima Casa” va continua in 2010 intr-o noua forma care va pune un accent mai mare pe finantarea locuintelor construite de la zero, a declarat luni premierul Emil Boc.

„Programul va continua, dar va fi restructurat astfel incat sa putem pune un accent si mai mare pe locuinte care se construiesc de la zero”, a declarat Boc, precizand ca discutia pe marginea Programului „Prima Casa” va avea loc in sedinta de miercuri a Executivului.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a informat bancile ca nu mai primeste dosare pentru „Prima Casa” dupa 1 ianuarie, in lipsa aprobarii de catre Guvern a unui act normativ care sa fixeze noul cadru legal pentru Program, a declarat in 30 ianuarie, presedintele Fondului, Aurel Saramet.

El a aratat ca plafonul de un miliard euro alocat pentru programul „Prima Casa”, aprobat initial pentru 2009, trebuie realocat astfel incat sa poata fi folosit si in 2010.

Pana in prezent, Fondul a dat garantii de circa 480 milioane de euro pentru creditele acordate prin „Prima Casa”, diferenta de 520 milioane de euro din plafon ramanand astfel neutilizata.

Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la finele anului trecut ca programul „Prima Casa” ar putea fi modificat pentru a sustine nu doar sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si CE.

„Programul Prima Casa ar putea fi modificat, in conditiile in care are o sustinere strict pentru piata imobiliara, si ar putea sustine si sectorul constructiilor.

Astfel de programe exista in Europa si cred ca-l putem modifica (pe cel din Romania, n.r.).

Avem un plafon neutilizat si-l putem folosi pentru a incuraja mai ales constructia de locuinte”, a spus el.

Sursa www.bloombiz.ro

(Citit de 1 ori, 1 vizite astazi)
Close