Stiri

Piata materialelor de constructii va inregistra o crestere de 8,5 la suta in 2010

SantierPiata materialelor de constructii va inregistra o crestere medie, in volum, de 8,5 la suta pe an, potrivit estimarilor facute de producatorul autohton de materiale de constructii Baumix.
Oficialii Baumix intrevad primele semne ale revenirii pietei de profil la sfarsitul anului 2010 sau, in cel mai pesimist scenariu, in a doua jumatate a lui 2011, cand acest segment va inregistra o crestere usoara, de sub 10 la suta. Primele semnale pozitive sunt asteptate sa apara pe piata materialelor de constructii grosiere, care vor atrage, in decurs de cateva luni, si cresterea pietei de mortare.

In primele trei trimestre din 2010, piata adezivilor si mortarelor isi va continua scaderea, cu pana la 20-30 la suta, respectiv 9 la suta in volum. Cu toate acestea, pentru urmatorii cinci ani, se estimeaza ca piata va avea o crestere medie de 8,5 la suta pe an, in volum. Cele mai mari rate de crestere se vor inregistra pe segmentul adezivilor, in special cel de polistiren, precum si pe segmentul tencuielilor mecanizate, a celor decorative si a sapelor autonivelante.

„Referindu-ne strict la 2010, singura categorie de produse care poate revitaliza piata locala este cea a adezivilor de termosistem si a solutiilor profesionale de resapare termica a locuintelor. Aceste lucrari au avantajul ca sunt sustinute partial din fonduri europene si, de asemenea, ca rata cladirilor eficientizate termic in Romania este, la ora actuala, de sub 0,1 la suta”, a declarat Augustin Russu, director general Baumix, relateaza Agerpres.

Reprezentantii Baumix considera ca in anul 2010 multe companii de profil ar putea fi nevoite sa isi restranga activitatea din cauza problemelor de cash-flow, care vor deveni si mai acute, pe fondul unei piete care isi va continua scaderea, cel putin in prima jumatate. Cu toate acestea, pentru 2010, Baumix spera intr-o crestere de 10 la suta a propriului business, comparativ cu rezultatele inregistrate in 2009.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, prezent pe piata din Romania din 2003. Compania are la ora actuala doua capacitati de productie, in Ploiesti si Gherla, Cluj, cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

www.capitalul.ro

(Citit de 9 ori, 1 vizite astazi)
Etichete: , Last modified: 29 aprilie 2020
Close