Stiri

Pandemia schimbă atenția spre case și vile

Cumparare casa

Numărul clienților care doresc să achiziționeze o casă sau o vilă a crescut cu peste 110%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Începutul anului 2020 a adus din punct de vedere e cererilor de achiziție de case sau vile o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut.Măsuratorile au fost efectuate pe un eșantion de peste 25.000 de vizitatori unici ai portalului nostru, care au căutat case și vile de vânzare Iași, în perioada 15 aprilie 2020 – 15 mai 2020. Creșterea este și mai accentuată în luna mai, ceea ce explică și multitudinea de dezvoltări de proiecte imobiliare de case nou construite în ultima perioadă.

Datorită volumului mare de cereri, inclusiv dezvoltatorii imobiliari din Iași, au luat în calcul construirea de ansambluri rezidențiale de case și vile, pentru a suplini numărul de unități locative aflate deja la vânzare.

Masurile  de izolare au creat nevoie de locuinte mai spatioase

Pandemia generată de noul Coronavirus și măsurile de izolare la domiciliu au ajutat la cresterea interesului pentru acest segment imobiliar. Generând o creștere al cererii de case și vile din Iași cu peste 50% la începutul lunii mai, față de volumul de cereri avută în luna martie al aceluiași an.

Masuri de izolare la dommiciliu

Ca în fiecare an, majoritatea proiectelor imobiliare de case și vile demareazăîn această perioadă, având in general ca termen de finalizare sfârșitul anului în curs. Excepție făc ansamblurile rezidențiale de mare anvergură ce se construiesc în Iași și zonele limitrofe lui.

Printre cele mai căutate zone pentru achiziția de case și vile, de către vizitatorii portalului nostru, sunt: Miroslava, Valea Adâncă, Bucium, Popas Păcurari, Rediu, Copou și Valea Lupului. In acese  zone prețul de achiziție variază între 65.000 euro și 100.000 euro, în funcție de suprafețe și dotări interioare și exterioare.

Instituțiile financiare ce acordă credite imobiliare pentru achiziția de locuințe recomandă clienților lor orientarea către acest tip de locuințe. Deoarece, acestea beneficiază de un raport foarte bun calitate-preț, ceea ce duce la o evaluare a proprietățîi cât mai aproape de limitele permisive  ale creditului care urmează a fi efectuat.

Cei ce doresc  să se mute într-o casă sau o vila nouă, îmbrățișează conceptul de a căuta locuințele încă în faza de proiect. Aceasta alegere este legata de posibilitatea a beneficia ulterior de lucrări de construire, compartimentare și amenajare personalizată. Si de ce nu, acestă posibilitate te poate scăpa de un stres ulterior vis-à-vis de reamenajare.

Totodată aceștia au posibilitatea de a superviza construcția, propriei case. Având și posibilitatea de a-și angaja un diriginte de șantier, care să îi confirme că toate lucrările și materialele folosite respectă normele și certificările legale din domeniu.

(Citit de 68 ori, 16 vizite astazi)
Last modified: 23 mai 2020
Close