Credite si banci

Oferta bancilor pentru Prima Casa 3

credit_acasa_66569900Prima Casa 3 a inceput si bancile incearca sa isi atraga clienti noi pe o piata a creditarii noua. Batalia pe reducerea costurilor de finantare nu este insa atat de acerba, bancile pastrand cam aceleasi marje de dobanda ca in precedentele doua editii.

Vezi care sunt cele mai bune oferte pentru creditele in euro.
Prima Casa 3 nu a venit cu modificări substantiale. Una dintre ajustarile mai importante aduse programului Prima Casa 3 se refera la asigurarea bancilor si a Fondului de Garantare (FNGCMM) impotriva rau-platincilor. Se instituie de catre creditor un gaj pe conturile curente ale imprumutatului.
Programul guvernamental are aceeasi limita de 60.000 euro la achizitia de locuinte, si de 70.000 euro la constructia de locuinte. Avansul a ramas de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul de 0,49% pe an catre Fondul de Garantare a ramas nemodificat.
Limita maxima de 4 puncte procentuale a marjei de dobanda peste Euribor/Robor nu a fost modificata, astfel ca nici bancile nu s-au aruncat la taieri de dobanzi. Ca regula generala, cele mai ieftine credite au ramas cele in euro, iar de dobanzi mai mici beneficiaza cei care isi incaseaza salariile in conturile bancii care ofera creditul.

Top cele mai ieftine credite in euro Prima Casa 3
UPDATE ora 12.15. BRD a anuntat redactia MONEY.ro ca oferta sa pentru Prima Casa a fost modificata. Tabelul de mai jos include oferta BRD actualizata.

1. Raiffeisen Bank – Creditul Prima Casa cu Virare Venit – DAE 4,61%
Asa cum îi spune si numele, cel care doreste sa acceseze acest credit trebuie sa isi mute conturile de salariu la Raiffeisen (daca nu sunt deja acolo). Astfel poate obtine reducerea importanta de 0,5 pp fata de oferta standard. Dobanda este formata din Euribor 3M la care se adauga 3 pp (4,01% pe an). La un imprumut de 50.000 euro pe 30 ani, rata lunara este de 239 euro, iar suma totala rambursabila este de 90.552 euro.

2. Emporiki Bank – Creditul Prima Casa – DAE 5,13%
Emporiki Bank ofera creditul Prima Casa la Euribor 3M + 3,5 pp (4,5% pe an). Pentru imprumutul luat ca referinta mai sus, rata lunara este de 253 euro, iar suma totala rambursabila este de 90.552 euro.

3. Raiffeisen Bank – Creditul Prima Casa – DAE 5,14%
Varianta fara virare venit a creditului de mai sus. Dobanda este Euribor 3M + 3,5 pp (4,51% pe an). Diferenta actuala de dobanda fata de creditul Emporiki vine din data de calculare a Euribor 3M, altfel, creditele au aceleasi costuri ale dobanzilor si comisioanelor.

4. Leumi Bank – Creditul Prima Casa – DAE 5,34%
Una dintre cele mai mici banci dupa active de pe piata romaneasca, Leumi reuseste sa intre in topul celor mai bune oferte Prima Casa. Dobanda la creditul luat ca exemplu este formata din Euribor 3M + 3,95 pp (4,7% pe an). Rata lunara este de 259 euro, iar clientul va plati bancii in total 97.985 euro.

5. BRD – Creditul Prima Casa – DAE 5,35%
A doua banca din sistem vine cu cea mai mica marja de dobanda dintre toate creditele din programul Prima Casa: 2,25pp – credit pe 20 ani – si 2,5 pp pentru creditele pe 30 ani, la care se adauga Euribor 3M. Rata lunară pentru creditul luat ca referinta (pe 30 de ani) este de 275 euro, iar totalul de plata cu taxe si comsioane este de 95.706 euro. Pentru creditul pe 20 de ani, rata lunara este de 333 de euro, DAE 5,1%, suma totala de rambursat fiind de 77.406 euro.

6. BCR – Creditul Prima Casa – DAE 5,4%
Dobanda practicata de liderul din etapele anterioare ale programului Prima Casa este de 4,76% pe an (Euribor 3M + 3,75 puncte procentuale) pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR si au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la BCR. Pentru cei care nu sunt clientii BCR, dobanda este cu 0,2 pp mai mare (4,96% pe an). BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza. Rata lunara pentru creditul luat in calcul este de 261 euro, iar suma totala platibila este de 98.643 euro.

Plafoanele bancilor in Prima Casa 3
Fondul de Garantare a alocat garantii 200 milioane euro pentru acordarea de credite in Prima Casa 3.
Cel mai mare plafon – de 64 de milioane de euro, adica aproape o treime din garantiile totale repartizate pentru 2011 – a revenit BCR, instituţia care a acordat cele mai multe credite prin acest program anul trecut. BRD, a doua banca locala dupa active, a primit un plafon de 32 de milioane de euro.
Plafoanele au fost repartizate pe baza realizarilor anterioare si a proiectiilor prezentate de banci pentru anul acesta, astfel ca al treilea cel mai mare plafon a fost primit de Raiffeisen Bank, cu credite in valoare de 25 de milioane de euro prin programul guvernamental. Grecii de la Banca Romaneasca si Alpha Bank au primit plafoane de 21, respectiv 18 milioane de euro.
Cel mai mic plafon a fost obtinut de Volksbank, a saptea banca locala dupa active, care poate da credite garantate de stat in limita a 100.000 de euro.
Pana la finalul anului trecut, in cadrul programului au fost emise 34.633 de garantii, in valoare totala de 1,4 miliarde de euro.

Sursa www.money.ro

(Citit de 5 ori, 2 vizite astazi)
Etichete: , , , Last modified: 15 aprilie 2020
Close