Stiri

O vila care se aseamana la forma cu un vapor tras la chei

1_50949Biroul de arhitectura din Slovenia, Superform a realizat proiectul pentru transformarea a doua case existente intr-o volumetrie cu forme neobisnuite pentru o locuinta de vacanta. Amplasata langa un rau in orasul Ljubno ob Savinji, la aproximativ 72km de capitala, vila cu reminiscente nautice este imbracata in zeci de lamele mobile din lemn si a fost contruita pentru a crea senzatia beneficiarilor ca ar fi pe un vapor, in larg. Purtand sloganul „de pe punte in viata” aceasta casa de vacanta a fost nominalizata la premiile internationale Piranesi Award.
Desi echipa de arhitecti a realizat o unificare la nivelul celor doua case existente pentru a obtine o singura volumetrie, fiecare element a fost renovat intr-un stil diferit care sa ii puna in evidenta caracterul original. Una dintre case, care contine dormitoarele, baile si bucataria se prezinta intr-un stil arhitectural ceva mai traditional si introvertit. Construita din lemn si piatra, casa este dotata cu ferestre mari protejate cu ajutorul parasolarelor din lamele verticale din lemn, astfel incat sa poata fi controlat gradul de iluminare si de intimitate.
Cea de a doua casa, care contine spatiile comune a fost amenajata diferit, tocmai pentru a pune in evidenta caracterul public al zonelor ce le gazuieste. Constuita din otel, sticla, tabla de zinc pe exterior, lemn si ardezie, a doua casa este o structura luminoasa, aerisita, ridicata de la nivelul pamantului asemeni unei ambarcatiuni din lemn. Din zona livingului, un vitraj de mari dimensiuni culiseaza pentru a face trecerea spre terasa amenajata langa piscina. De aici se poate admira in voie peisajul.
Formele valurite ale reliefului si terasele amenajate pe diferite trepte, mai jos, fac trecerea spre zona de faleza a raului.
Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

2_509505_509536_509547_50955

(Citit de 12 ori, 2 vizite astazi)
Etichete: , , , , Last modified: 15 aprilie 2020
Close