Agentii imobiliare, Stiri

Legiferarea profesiei de agent imobiliar – comunicat de presa

Această inițiativa parlamentară este susținută de CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România, ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari și APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România care prevede implementarea unor reguli clare de etică profesională care să conducă la un nivel înalt de  protejare a clienților.

Inițiativa legislativă constituie un important aport pentru  continuarea dezvoltării industriei imobiliare din România.

În data de 14 mai 2020, la București, cele mai importante organizații din domeniul imobiliar: CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România, ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari și APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România, și-au unit forțele pentru susținerea inițiativei parlamentare de legalizare a profesiei de agent imobiliar.

Cele trei asociații consideră această inițiativă legislative că fiind vitală pentru dezvoltărea industriei de profil din România. Acestea au organizat o serie de întâlniri de lucru, având ca scop formularea de propuneri pentru îmbunătățirea legii; astfel încât statutul de agent imobiliar să fie cât mai clar definit în relația cu autoritățile și clienții.

Ca și noutăți cuprinse în inițiativa legislative, menționăm că se află:

  •  dobândirea calității de agent imobiliar după absolvirea unui curs de pregătire, pe baza unui examen,
  •  reatestarea agenților la un interval de doi ani.

„Salutăm această inițiativă legislativă și suntem convinși că împreună cu întreaga clasă politică vom reuși să avem o lege performantă pentru societatea românească, care după modelul occidental de profesionalizare a agentului imobiliar, să contribuie semnificativ la dezvoltarea sănătoasă a industriei imobiliare și a economiei în ansamblu”, a declarat Cătălin Priscorniță, Președinte CEIR – Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România.

”Acest proiect comun reprezintă o piatră de temelie pentru industria imobiliară din România și un exemplu de bune practici, scopul fiind profesionalizarea și impunerea de noi standarde. Astăzi, aproximativ o treime din profesioniștii din imobiliare fac parte dintr-o asociație profesională sau patronală. Credem cu tărie că este important ca acești profesioniști să fie uniți, COMUNICAT DE PRESĂ 14.05.2020 să existe o voce unică și să construim împreună viitorul breslei”, a adăugat Dragoș Vîlceanu, Președinte ABI – Asociația Brokerilor Imobiliari.

Propunerea legislativă prevede un articol în care agenții imobiliari sunt înscriși într-un registru oficial. Apreciem că acest lucru va genera siguranță pentru consumatori în tranzacțiile imobiliare viitoare.

”Educația continuă, transparența, creșterea standardelor de practică și loialitatea față de client sunt doar o parte din motivele pentru care APAIR s-a alăturat acestei inițiative. Legea profesionalizează breaslă și aduce beneficii românilor atât prin claritate, cât și prin serviciile de calitate oferite de profesioniști. Avem speranța că întreaga clasă politică va susține acest proiect de lege care este în beneficiul întregii societăți.”, a declarat David GRIGORESCU, Președinte APAIR – Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România.

Contacte de presă:

Comunitatea Elitelor în Imobiliare din România

Cătălin Priscorniță, Președinte, Mobil: 0731.010.007, E-mail: cătălin@blitz.ro

Asociația Brokerilor Imobiliari

Dragoș Vîlceanu, Președinte, Mobil: 0756.132.632, E-mail: dragoș@imobiliare.net,

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România

David GRIGORESCU, Președinte, Mobil: 0724.270.736, E-mail: președinte@apair.ro

(Citit de 193 ori, 10 vizite astazi)
Etichete: , Last modified: 14 mai 2020
Close