Inchirieri

Investiții imobiliare – locuințe ce au întâietate la închiriere

Piața imobiliară este în continuă dezvoltare, atât la nivel Mondial, cât și la nivel local. În ultimii ani, aceasta s-a dezvoltat repede în cele mai importante orașe din țara, precum București, Constanța, Oradea, Cluj și bineînțeles Iași.

Evoluția pieței imobiliare a atras interesul de a investi pe termen lung în această ramură. Închiriatul unei proprietăți imobiliare reprezintă o soluție temporară, pe care mulți o preferă în detrimentul achiziționării propriei locuințe. Avantajele unei astfel de investiții sunt evidente, iar diferența este de cele mai multe ori sesizabilă. O astfel de soluție îți oferă libertate de mișcare și updatarea locuiui odată cu creșterea veniturilor sau a nevoilor.

Totuși, ramura inchirierilor este una complexă în Iași, dar care este cea mai bună alegere când vine vorba de investiția imobiliară? Așadar, vom urmări tipuri de locuințe ce au întâietate la închirieri din perspectiva unei agenții imobiliare.

Zona

În continuare, în 2020, zona este criteriul de bază pentru cei ce caută să închiriere. Spre exemplu, chiriașii doresc un loc cât mai aproape de locul de muncă sau aproape de stațiile mijloacelor de transport în comun. Mulți corporatiști doresc locuinta în zonele cu clădiri de birouri, pentru a reduce timpul pierdut pe drumul birou-acasă și cheltuielile cu combustibilul.

  • Zonele sigure, căutate de familii cu copii sau studenți. Aceștia sunt interesați de ansambluri rezindențiale cu acces restricționat și supraveghere video.
  • Zonele cu acces la universități sunt foarte căutate de studenții ce vin din provincie. Majoritatea din ei aleg să stea în chirie aproape de facultate.

Garsonierele

Au cel mai bun raport chirie vs preț de achiziție. Avantajul de a investi într-o garsonieră este acela al prețului de achizie, care este cel mai redus de pe piață, dar și acela că se închiriază foate ușor și repede. Chiar dacă fluctuația de chiriași este mai mare decât în cazul unui apartament cu 3 camere, prețul chiriei al unei garsoniere diferă cu foarte puțin față de cel al unui apartament cu 2 camere care are aproximativ aceleași dotări.

Inchiriere

Apartamentele cu 2 camere

Acestea au rata cea mai mare de ocupabilitate, iar revalorizarea unui apartament cu 2 camere pe termen lung este net favorabilă. Valoarea prețului de inchirieie este mai mare decât la garsoniere, iar pe termen lung acest aspect se transformă în profitabilitate.

Apartamentele cu 3 camere

Au avantajul de a fi închiriate pe termen lung. Spre deosebire de garsoniere sau apartamente cu 2 camere pre deosebire de garsoniere, ce sunt căutate de studeti, apartamentele cu 3 camere sunt alegerea perfectă pentru familiile cu copii. Apartamentele cu 3 sau 4 camere se caută cel mai mult în zonele unde sunt școli bune, clădiri de birouri, parcuri sau chiar centre comerciale, zone care oferă cele mai multe facilități aproape de casă.

Comparativ cu celelalte variante, principalul dezavantaj este investiția inițială care este mult mai mare. Principalul avantaj este stabilitatea, de regulă cei care închiriază o astfel de locuință, stau în apartament o perioada îndelungată.

Casele

Acestea se închiriază chiar și pentru zeci de ani. Casele sunt proprietăți imobiliare mari, care necesită mai multă întreținere din partea chiriașilor. Acestea sunt căutate de acele familii care doresc o stabilitate pe termen lung, poate chiar pentru toată viața.

Ca dezavantaj, casele sunt cea mai costisitoare investiție și au cel mai mic număr de cereri pentru închiriere, însă oferă siguranța seriozității.

Recomandat este să achizionati proprietatille imobiliare pentru o astfel de investiție, din faza de proiect, când se pot obține discount-uri. De cele mai multe ori, apartamentele noi sunt cele mai căutate pentru investiție deoarece acestea au o durată de viață mai mare și sunt construite după noile norme antiseismice.

In 2019, cele mai căutate au fost apartamentele amplasate în imobile noi, cu regim mic de înălțime, pe motiv că sunt mai îngrijite, luminoase și mai cochete.

Investițiile imobiliare sunt un domeniu urmărit și destul de sigur pe piața din România, luând în cosiderare că cererea din partea celor ce închiriază este din ce în ce mai mare.

(Citit de 352 ori, 10 vizite astazi)
Last modified: 21 aprilie 2020
Close