Sfaturi utile

Idei de amenajări pentru grădina casei tale

amenajare-gradina

O curte bine decorată și îngrijită va completa aspectul noii tale case.

Amenajarea grădinii poate fi un proiect de suflet, în încercarea de a transforma spațiul astfel încât să te simți mereu cu adevărat ca acasă, regăsind un refugiu și o oază de liniște în intimitatea locuinței tale.

Când grădina din curtea casei devine un sanctuar, vei reuși să îți recapeți mai ușor energia, să te relaxezi și să te deconectezi, regăsindu-ți liniștea în mijlocul naturii. Iar dacă până acum ai tot amânat amenajarea grădinii, noi îți propunem câteva idei care să îți stârnească imaginația și creativitatea.

Știm că odată cu achiziționarea unei noi case, ți-ai imaginat momentul în care vei crea poveste în grădina ce o înconjoară. Și pentru că în această perioada petrecem timpul cu cei dragi nouă, de ce să nu transformi grădina într-un loc minunat pentru joacă, relaxare și distracție.

Foișor sau căsuța de grădina.

terasa-gradina

terasa-gradina

Dacă ai avantajul ca proprietatea imobiliară pe care o deții să aibă o grădina liniștită și izolată de aglomerație, e perfect pentru amenajarea unui spațiu de relaxare. Pentru a realiza un colț intim, poți opta pentru amenajarea unui foișor sau a unei căsuțe de grădina. Aceste locuri pot deveni chiar spații de socializare, pentru serile lungi petrecute cu prietenii. De asemenea, în funcție de cum sunt dispuși copacii din grădina ta, poți instala un hamac uriaș și confortabil. Pentru a crea senzația unei grădini botanice, alege rulouri cu gazon și plante voluminoase.

Scaune Lounge

Pentru a adăuga un plus de confort, folosiți mobilier confortabil, în loc de scaune din fier sau metal. Adăugați o canapea exterioară și scaune pentru brațe cu perne pentru locuri suplimentare.

Iluminat

Acum că vă distrați în aer liber, aveți nevoie de iluminare pentru distracții de seară. Vă recomandăm felinare, lumini cu șnur, iluminat de perete, iluminare peisaj și iluminare activată în mișcare.

O grădină de fructe și legume

Impresionați-vă prietenii și familia cu mâncarea gătită acasă folosind ingrediente din grădina dumneavoastră. Plantează-ți legumele, plantele și fructele preferate.

O grădină de flori

bicicleta-flori

bicicleta-flori

Plantează flori frumoase în curtea ta. Acestea vor arăta frumos, vor miroși bine și chiar vor atrage păsări și fluturi superbi! Pentru un design deosebit alege roaba cu flori, ce poate fi este un element specific grădinilor vintage, rustice sau moderne. Pe lângă aspectul deosebit, amenajarea lor va evidenția florile, fiind situate la o înălțime mai mare față de gazon și de restul arbuștilor.

O bicicletă veche poate fi transformată într-un suport superb pentru florile tale. Așează două coșuri din răchită în partea din față și în spate, apoi plantează flori cu coroană bogată, care să atârne peste coș și să cuprindă șaua bicicletei.

După cum vezi, există numeroase variante pentru a-ți amenaja o grădină superbă în curtea casei. Aceasta îți va servi drept refugiu, spațiu de relaxare sau de socializare alături de cei dragi.

 

 

(Citit de 66 ori, 4 vizite astazi)
Last modified: 12 aprilie 2020
Close