Renovare

De ce să țineți cont înainte de a începe renovarea locuinței

de ce sa tineti cont inainte de a incepe renovare locuintei
  • Ați căutat pe internet ore întregi, inspirându-vă pentru îmbunătățirea perfectă a băii?
  • Ați urmărit emisiuni de renovare și tutoriale pe net pentru a vedea dacă peretele dintre bucătărie și sufragerie ar putea fi dărâmat și cum?
  • Dar de unde știi că eșți cu adevărat pregătit pentru proces?

Se spune că americanii sunt experți în renovarea caselor și o fac la un nivel foarte ridicat. Firmele de construcții având o reputație pentru construcții de înaltă calitate, oferind de la renovări pentru monumente istorice până la renovarea apartamentelor mici. Și dacă ei se pricep atât de bine, noi ne vom lasa inspirați de acest model. Înainte de a începe renovarea vă invităm să aflați cele 6 sfaturi de bază înainte de a „ridica primul ciocan„.

1. Planificați îmbunătățirea stilului de viață, nu revânzarea

Poate părea evident, dar un lucru bun pentru a începe este să vă întrebați de ce doriți să renovați. Aveți de gând să rămâneți în casă pentru o perioadă lungă de timp și aveți nevoie ca aceasta să se potrivească mai bine stilului de viață al familiei dumneavoastră sau vă gândiți la îmbunătățirea valorii de revânzare a casei? Uneori, un posibil proiect ar putea realiza ambele scopuri.

Gândirea unei renovări că o investiție în stilul dvs. de viață, mai degrabă decât viitoare revânzări, vă va ajută să evaluați dacă doriți cu adevărat să cheltuiți banii.

De exemplu: renovarea bucătăriei, contrar opiniei populare, nu adaugă prea multă valoare de piață. Gândirea unei renovări ca o investiție în stilul dumneavoastră de viață, mai degrabă decât revânzarea viitoare, vă va ajută să evaluați dacă doriți cu adevărat să cheltuiți banii.

2. Fii prudent la informațiile inșelătoare

Înainte de a lua o decizie dacă veți renova singur sau prin intermediul specialiștilor, informați-va și intrebați profesioniștii din zona dvs. despre realitatea costurilor și valoarea anumitor proiecte de remodelare de pe piața din jurul dumneavoastră, pentru a analiza dezinformarea care ar putea să vă influențeze decizia.

În prealabil, discuțiile cu experțîi va vor ajută să îți dai seama dacă un proiect merită timp și bani.

3. Obțineți recomandări

Pentru a obține cei mai buni profesionișți pentru proiect, nu  limitați la a întreba prietenii sau familiaalocați timp pentru cercetarea amănunțită a anunțurilor  și a recomandărilor găsite pe internet. Orice informație, fie pozitivă sau negativă va poate conduce la formarea unei păreri mai conturate.

Contactați designeri/echipe care au experiență în renovarea locuinței și cereți recomandări. Interesați-va la persoanale care au sau au avut experiență directă cu arhitectul sau antreprenorul. De asemenea, o opinie va puteți formă prin citirea recenziilor de pe internet, dar va atenționam împotriva bazării exclusiv pe părerilor online.

4. Pentru lucrări complexe găsește un arhitect și un constructor din timp

Renovarea completă a locuinței poate fi un bun moment pentru a decide dacă doriți să aduceți și modificări structurale ale casei. Fie că vreți să eliminați un perete sau să adăugați un altul, pentru a crea un spațiu potrivit pentru un dressing sau a acoperi terasă, sigur este nevoie de un specialist care să va poate ajută la luarea celei mai bune și sigure decizii.

Un aspect important pentru cei ce intenționează să aducă modificări esențiale ale locuinței, este să angajeze atât un proiectant, cât și un constructor, astfel încât contribuția fiecăruia să poată pregăți proiectul pe măsură ce trece de la faza de proiectare la faza de construcție.

Contractarea unui arhitect calificat și a unui constructor calificat la începutul procesului de planificare este foarte importantă pentru succesul unui proiect. Dacă colaborarea este stabilită mai devreme în procesul de planificare, proiectul are o probabilitate mai bună de a fi finalizat la timp și fără a se depăși bugetul.

5. O mai bună planificare economisește bani

E foarte importantă estimarea costurilor și stabilirea unui buget pe care doriți să îl alocați renovării. În prima etapă va fi destul de dificil să faceți un calcul precis al costurilor. Este necesar a fi luat în calcul costul materialelor de lucru (grund, glet, adeziv, amorsă, chit, var, țevi, polistiren, tocuri de uși, etc.), al obiectelor sanitare, al finisajelor și mobilei pe care o înlocuieșți.

Dacă veți opta pentru contractarea unei echipe de meseriași, va trebui să includeți în buget și costul manoperei. Dacă decideți să lucrați singur, ar fi bine să luați în calcul și eventualitatea unor costuri suplimentare.

O altă chestiune pe care e bine să o luați în calcul, e că din experiență celor care sunt profesionișți în renovare se spune că „Fiecare leu cheltuit pentru proiectare și planificare economisește la rândului lui 5 lei”.

6. Dacă credeți că puteți renova singuri casa, ar trebui să vă cunoașteți cu adevărat bine

După ce v-ați făcut o vedere de ansamblu clară asupra proiectului de renovare, urmează să vă hotărâți dacă vă veți ocupa singur de realizarea lucrărilor (împreună cu familia sau prietenii) sau dacă veti apela la ajutor specializat.

Atunci când vă gândiți să abordați singur renovările casei, vă recomandăm să faceți un bilanț real asupra a 4 lucruri:

  • Vă place muncă fizică?
  • Aveți suficient timp că să va ocupăți de fiecare etapă a proiectului?
  • Aveți abilitățile și intrumentele necesare?
  • Șțiți locurile de unde se achiziționează materialele necesare?

Dacă vrei  schimbi aerul din apartamentul sau casa ta, o idee foarte simplă și care poate fi chiar distractivă, este  varuiesti pereții în culori noi. Pentru renovări mai complexe îți recomandăm  apelezi la specialiști  potriviți.

Formula de succes a proiectului de renovare a locuinței spune că rezultatul trebuie să justifice efortul depus, să fie mulțumitor din punct de vedere financiar și să va ofere satisfacție și mulțumire deplină.

Va recomandăm să folosiți informațiile și recomandările prezentate pentru momentul de început al propriul dumneavoastră proiect de renovare pentru a obține rezultatul corect.

(Citit de 24 ori, 4 vizite astazi)
Last modified: 22 ianuarie 2020
Close