Agentii imobiliare

De ce aveți nevoie de serviciile unui agent imobiliar profesionist

Colaborare cu agent imobiliar

Cumpărarea unei case poate fi dificilă, stresantă și imprevizibilă, dar un agent imobiliar bun care are experientă și cunoștințe despre piața locală, vă poate ajuta pe durata intregului proces de vânzare-cumpărare. Cu listări și date de vânzări disponibile online, este posibil să cumpărați o casă fără ajutorul unei agenții imobiliare. Dar acei cumpărători sau vânzători care își doresc siguranță au nevoie de un agent familiarizat cu nevoile, bugetul și valorile acestora și poate face procesul de cumpărare/vânzare mult mai ușor.

Odată cu proliferarea piețelor imobiliare online, aveți posibilitatea de a alege să lucrați cu agenția imobiliară care vă oferă cea mai mare încredere, chiar și la o primă citire a descrierii.

Recomandarea noastră este să vă gășiți un agent imobiliar înainte de a începe o căutare efectivă la domiciliu, pentru a vă asigura că veți avea un partener încă de la începutul procesului până la semnarea unui contract. Rolul agentului imobiliar este acela de a vă ajuta la economisirea de timp, bani și energie atunci când se impune să ai o nevoie imobiliară. Agentul imobiliar profesionist este onest și de încredere clientului său și pune întotdeauna interesele acestuia în fața celorlalte nevoi. El se ghidează după un cod etic, are principii bine înrădăcinate și investește constant în educația lui.

Cereți referințe, apoi alegeți agentul imobiliar

O modalitate des întâlnită  pentru găsirea unui agent imobiliar este printr-o recomandare. Întrebați prietenii și familia dacă au avut o experiență bună cu un agent. Puteți utiliza, de asemenea, site-uri imobiliare pentru a găși agenții imobiliari care sunt specializați în domenii care vă interesează, fie că e vorba despre case, apartamente sau terenuri.

Nu acceptați orbește recomandarea unui prieten sau mergeți pentru găsirea locuinței cu primul agent imobiliar pe care îl întâlniți, dacă nu există acea potrivire perfectă între dumneavoastră și acesta.  Setați o listă scurtă de agenții înainte de a vă decide. Este esențial să știtți cum să  recunoașteți un specialist în domeniu.

Negocierea cu agentul imobiliar

Relația cu clientul primează în față încheierii unei tranzacții imobiliare

Acesta fiind motivul pentru care profesionistul nu se va rezuma la vânzarea efectivă, ci va asculta clientul pentru a-i înțelege pe deplin nevoile sale. De  asemenea, îi apără interesele și este atent la detalii și știe că recomandările sunt cheia succesului, iar clienții sunt cei mai importanți.

În procesul de angajare al unui agent imobiliar, e util să te asiguri că intenția acestuia este să înțeleagă întâi nevoile, pentru că apoi să vă poată oferi acele soluții croite pentru nevoia dumneavoastră.

Pentru ca relația dintre dumneavoastră și agenția imobiliară să funcționeze, vă recomandăm să îi comunicați ce este important. De exemplu: dacă există un cartier în care va doriți neapărat să locuiți? Sau bugetul nu vă permite decât să alegeți un cartier periferic cu blocuri vechi? Știind ce vă doriți, dar și bugetul de care dispuneți, agentul vă va ghida cel mai bine, arătându-vă și opțiuni din zonele înconjurătoare, poate la care nici nu v-ați gândit.

Agenții imobiliari vă pot ajuta

Atunci când intenționați să vindeți o proprietate, stabilirea prețului corect este cel mai important criteriu pentru o tranzacție reușită.  În cazul vânzării: cunoaște detaliat piața în care activează și vă va oferi ajutor în negociere pentru stabilirea prețului corect.

Cunoașterea prețului real al proprietății dumneavoastră este primul lucru la care trebuie să fiți atent. În cele mai multe cazuri, vânzătorii tind să fie subiectivi și de a supraevalua proprietatea, ceea ce ar putea conduce la îngreunarea procesului de vânzare, dar în același timp și la limitarea șanselor de a găsi cumpărători interesați.

90% dintre cumpărători folosesc prețul ca un filtru de căutare avansat, iar dacă proprietatea dumneavoastră nu este listată la prețul corect, cresc șansele ca potențialii cumpărători nici să nu o vadă. Agentul imobiliar va face o evaluare corectă și onestă a proprietății, ţînând cont de tipul acesteia, compartimentare, anul construcţiei, materialele folosite, utilităţile și facilităţile din împrejurimi (transport în comun, şcoli, spitale, magazine, locuri de joacă, zone verzi etc.), cât şi pe baza cerințelor imobiliare din zona respectivă.

Negocierea prin intermediul agentului imobiliar

Una dintre cele mai dificile misiuni în tranzacționarea unei locuințe este purtarea negocierilor. Acționând ca un mesager în interesul dumneavoastră, agentul se va afla într-o poziție mai bună pentru a obține o reducere astfel încât să vă alegeţi, într-un final, cu cel mai bun preț. În cazul în care vă aflați în situația în care vă place o casă, dar totuși vă displac anumite chestiuni din casă (de exemplu: culoarea pereților), aceste nemulțumiri vi le puteți exprima în fața acestuia, pentru a încerca să obțină o reducere din costul bunului, destinată ulterioarelor lucrărilor de reparație.

Asistență juridică pentru perfectarea vânzării

Scopul contractului de vânzare-cumpărare este acela de a vă proteja, indiferent că vindeți sau cumpărați un bun imobil, și de a vă oferi certitudinea că oricând se poate renunța la tranzacție în cazul în care nu sunt respectate clauzele contractuale. Un agent imobiliar experimentat întâlnește zilnic multiple tipuri de contracte, cunoscând în detaliu specificul și structura lor, prin urmare vă oferă consiliere și ghidaj în procesul de întocmire și semnare de acte, până la perfectarea tranzacției, astfel încât totul să fie perfect legal.

Articole mai vechi:

(Citit de 92 ori, 7 vizite astazi)
Etichete: , Last modified: 4 martie 2020
Close