Amenajare si design interior, Sfaturi utile

Cum se proiectează o terasă în aer liber

Ca efect al izolarii impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, romanii au devenit tot mai constienți de avantajele aduse de deținerea unei case cu terasă in aer liber. Pentru proprietarii de apartamente, interesul față de proprietațile imobiliare cu gradini si curți a devenit tot mai mare.

Atunci când achizionați o casă cu o curte goală și neatrăgătoare, poate fi greu de observat potențialul de a crea o zonă în aer liber dinamică și primitoare. Si cum după o perioadă cu restricții, relaxarea si venirea verii, determină dinamica timpul petrecut afară, venim cu cateva sugestii de proiectare a spațiului pentru crearea confortului dorit.

1. Determinați ce doriți să faceți în spațiu

Creati o listă a activitatilor pe care veti dori sa le faceti in curte, pentru proiectarea unui loc care să asigure realizarea acelor nevoi specific. De exemplu: proiectați un spatiu la umbră pentru a citi o carte sau pentru a vă relaxa la orele pranzului. Ințelegerea nevoilor fiecarei zone si modul in care acestea se imbină cu celelalte spații, vor determina realizarea de spatii pentru diferite activitați. Atenția la aceste detalii face ca spațiul rezultat să se simtă mai stratificat și mai primitor, spre deosebire de cele plonjate unul lângă celălalt, bineinteles in limita terenului de care dispuneți.

De asemenea, este important să verificați cum interacționează fiecare zonă cu casa, de facilitățile din interiorul acesteia.

Principiul foarte tradițional, foarte vechi de proiectare a tersasei, este ideea de perspectivă și refugiu. Acest concept spune că oamenii preferă să se simtă protejați si în același timp capabili să privească cine se apropie.

2. Evaluati drenajul și utilitățile din timp

Principala regulă în ceea ce privește drenajul este să păstrați apa departe de casă și de fundația sa. Cel mai bine este să procedați cu precauție și consultați profesioniștii pentru a obține un drenaj adecvat pentru curtea dumneavoastra.

3. Proiectare pentru toate simțurile

Un aspect distractiv al teraselor în aer liber este acela de a fi proiectat pentru toate simțurile.  Alegeți să amplasați mobilierul cu fața spre cea mai bună priveliste. Dar care totodată să vă ferească de sunetele si eventual, chiar de mirosurile care vin din spațiile vecine. Uneori există mirosuri de care chiar vrei să te bucuri. Arbustii aromați sau plantele perene ar putea atenua mirosurile neplacute.

Pe langă aspectele cele mai importante pe care trebuie sa le aveți in vedere, un altul la fel de important este alegerea stilului de amenajare a terasei. Nu uitați că arhitectura casei, dar si amplasamentul acesteia sunt decisive. Doar asa veți reusi să creeați o armonie intre aceste două elemente variabile si o terasă in aer liber care sa fie pe gustul dumneavoastră, in care să vă relaxați si să vă simti confortabil.

 

(Citit de 18 ori, 18 vizite astazi)
Etichete: Last modified: 29 iunie 2020
Close