Copou

Copou sau #cartierulminunat

Cartierul Copou este un important centru istoric şi cultural al oraşului, învăluit de farmecul arhitectural al monumentelor istorice, cu case vechi cu un aer boem, cu parcuri şi grădini ce abundă de verdeaţă dând un aer romantic, plin de parfum şi viaţă zonei. Este o adevărată încântare a simţurilor! Mirosul de tei şi aerul curat te poartă spre o lume de vis, în care poluarea nu îşi are locul, natură fiind cea care dăinuie. Este o oază de linişte, relaxare, aer curat şi răcoare. Nu e de mirare faptul că dealul Copou se bucură de o mare popularitate în rândul ieşenilor, care îşi doresc cu ardoare să locuiască aici, sau să se delecteze cât mai des cu această combinaţie pitorească de istorie, farmec şi atmosferă relaxantă.

Dezvoltarea imobiliară a cartierului Copou

Zona Copou, reprezintă pentru piață imobiliară ieșeană, zona premium, adică cartierul cel mai râvnit, cu proprietăți imobiliare exclusiviste, impozante și multe dintre ele pline de istorie. Pe scurt: Locație ! Locație! Locație!

În cartierul Copou, greu găsești un teren pe care să poți construi, greu găsești un apartament cu poziție și priveliște privilegiată, deoarece aici totul se tranzacționează între locuitorii rezidenți ai zonei, direct, și aproape în cel mai secret mod.

Cartierul Copou, chiar și din punct de vedere imobiliar stârnește acel aer boem încă de la primul contact cu zona rezidențială.

Nu poți locui în Copou dacă nu iubești linștea, istoria, și mai ales dacă nu vrei să respecți reguli, deoarece da, în această zona se locuiește după reguli și organizări stricte, care nu lasă să aducă prejudicii de nici un fel locatarilor rezidenți ai zonei.

În cartierul Copou, nu se vinde metrul pătrat de construcție, se vinde metrul pătrat de lifestyle, armonie, liniște și confort.

Proiectele imobiliare de apartamente noi construite în zonă, au avut de îndeplinit multe restricții, cu privire la fațade și organizare interioară, acces și calitate în construcție.

Aici descoperi în fiecara zi tipuri de apartamente unicat, construite în blocuri tip vilă, care mai de care mai ascunse ochiului liber și care își păstrează valoarea investiției financiare foarte bine în timp. În Copou, nu există două vile construite la fel, fiecare proprietar dorindu-și să fie altfel, să iasă în evidență, sau să își pună o amprentă asupra proprietății sale.

Parcul Copou Iasi

Parcul Copou Iasi

Copoul, reprezintă un tot unitar, complet:

 • bulevard cu trei benzi pe sens
 • centre comerciale
 • stații Peco, farmacii
 • biblioteca centrală
 • centru universitar
 • restaurante, carciumi, cafenele
 • Club de sănătate Symphony Exclusive
 • Muzee și diferite expoziții
 • Clinici Medicale și de Înfrumusețare
 • Clădiri de Birouri
 • parcuri publice de mari dimensiuni amenajate
 • transport în comun către orice punct de atracție a orașului
 • distanță foarte mică față de centrul Iașului.

Tot la capitolul dezvoltări, cartierul Copou, este în strânsă legătură de dezvoltare și cu zonele ce o înconjoară ( Centru, Păcurari, Sărărie, Târgu Cucu, zona Gării, Cânta), ceea ce duce la un ansamblu urbanistic, benefic pentru locuitorii cartierului.

Proiecte rezidențiale în Copou

Printre principalele proiecte imobiliare care au fost dezvoltate în cartierul Copou enumerăm :

 1. Copou Garden Residence, reprezintă un ansamblu rezidențial cu o arhitectură clasică și un design modern situat în Copou, o zona cu un peisaj natural superb. Proiectul va avea apartamente cu 1, 2 și 3 camere dispuse în cele 7 blocuri de 10 etaje cu câte 2 scări fiecare imobil, 2 lifturi pe fiecare scară, spații comerciale la parter, parcări supra și subterane, loc de joacă pentru copii.;
 2. Royal Town Copou, un proiect imobiliar ce se dezvoltă pe o suprafață de aproximativ 11.900 mp teren, cu o prima etapă de construcție ce va cuprinde 4 imobile de lux, cu un număr de 499 apartamente și un regimul de înălțime de S+P+10E, cu lift-uri pe fiecare scară. În cadrul proiectului avem o diversitate de apartamente de 2 și 3 camere disponibile în 9 tipuri cu posibilități de compartimentare.;
 3. Newton Park, reprezintă o construcție cu regim de înălțime P+4E, unde sunt disponibile apartamente cu 1, 2 și 3 camere, menite să ofere confort pentru toate gusturile. Te așteptăm să faci schimbarea în bine din viață ta, să intri în frumosul tablou pe care-l oferă zona Copou.
 4. Exclusive Residence, Apartamentele noi se remarcă prin trei dintre cele mai importante elemente care definesc conceptul de perfecțiune : lux, confort și siguranță
Exclusive Residence

Exclusive Residence

Alte proiecte din zona Copou: Copou Bellevue, Exclusive Residence, Sadoveanu Residence, Park Residence, Carol 1 Residence.

Case în Copou

Ofertele de case și vile de vânzare în cartierul Copou sunt pe cât de multe, pe atât de puține.

Datorită multitudinii de tipuri și dimensiuni, acestea sunt la mare căutare, iar tranzacționarea lor este rapidă, deoarece corespunde multor tipare și tipologii de clienți dornici de o investiție imobiliară în Copou.

Istoric cartier Copou

Copou – situat în partea de Nord-Vest a oraşului, este un frumos cartier aflat pe dealul cu acelaşi nume. Din punct de vedere istoric, zona s-a dezvoltat începând din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre. Copoul este situat într-o zonă urbană împădurită, unde se împletesc domol, în culorile mereu schimbătoare ale anotimpurilor, dealuri şi văi, spre bucuria privitorului. La începutul existenţei sale, pe aceste locuri ale Copoului, se întindea pădurea Breazu. Odată cu expansiunea şi creşterea demografică, copacii au fost smulşi din rădăcină, iar pe locul rămas s-a plantat viţă de vie şi s-au construit case şi conacuri boiereşti. Pe vremea aceea, Copoul se numea “Podu Verde”, deoarece trecea printre grădinile, viile şi livezile maiestuoase. Uliţa aristocratică a Copoului, este celebră încă din perioada interbelică, că fiind loc de întâlnire, promenadă şi petreceri pentru aristocraţi, dar şi pentru întreaga pleiadă de scriitori ieşeni, şi nu numai.

Legenda numelui îşi are originea într-o întâmplare petrecută cu veacuri în urmă, pe vremea Domnitorului Vasile Lupu, când Copoul de azi era un codru falnic. Toponimicul acestei frumoase zone se trage de la credinciosul câine de vânătoare – “Copou” al familiei. Când au năvălit hoardele tătăreşti, Doamna Teodosia, soţia voievodului, a fugit şi s-a ascuns într-o scorbură din codru, fiind vegheată de copoi. În cinstea “protectorului”, zona a primit numele Copou.

Aflat la doar 10 minute de centrul oraşului, cartierul Copou are că ax principal Bulevardul Carol I (sau B-dul Copou, denumire neoficială, dar cel mai des folosită), întinzându-se de la Biblioteca “Mihai Eminescu” şi până dincolo de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, de la capătul liniilor mijloacelor de transport în comun din oraş.

Pornind cu paşi repezi la deal, ajungem în centrul universitar al Iaşului, unde funcţionează una dintre cele mai prestigioase instituţii academice din România, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, unde an de an, mii de studenţi din toate colţurile ţării, şi nu numai, vin să studieze.

Mai sus de Universitate se află Parcul Copou sau Grădina Copou cum mai este numit, cel mai vechi şi mai frumos parc din Iaşi, construit la începutul secolului al XIX-lea, în mijlocul căruia se înalţă maiestuos Obeliscul leilor şi copacul-simbol al Copoului: Teiul lui Eminescu; iar aleile sunt străjuite de busturile unor personalităţi culturale ale Iaşului. Urcând tot mai mult dealul trecem pe lângă Palatul Oştirii şi Stadionul “Emil Alexandrescu”, ajungem în Parcul Expoziţiei şi traversându-l ajungem în Grădina Botanică ”Anastasie Fătu”. Toate acestea încântă prin splendoare şi farmecul vremurilor de demult, încărcate de istorie. E un loc în care nu ai cum să nu te simţi revitalizat.

Cartierul Copou este un important centru istoric şi cultural al oraşului, învăluit de farmecul arhitectural al monumentelor istorice, cu case vechi cu un aer boem, cu parcuri şi grădini ce abundă de verdeaţă dând un aer romantic, plin de parfum şi viaţă zonei. Este o adevărată încântare a simţurilor! Mirosul de tei şi aerul curat te poartă spre o lume de vis, în care poluarea nu îşi are locul, natură fiind cea care dăinuie. Este o oază de linişte, relaxare, aer curat şi răcoare. Nu e de mirare faptul că dealul Copou se bucură de o mare popularitate în rândul ieşenilor, care îşi doresc cu ardoare să locuiască aici, sau să se delecteze cât mai des cu această combinaţie pitorească de istorie, farmec şi atmosferă relaxantă.

Copoul se bucură de zonele rezidenţiale puse la dispoziţia doritorilor de către Compania Inter Imobiliare®. Pentru o viaţă frumoasă în armonie cu natură, alegeţi apartamentele noi din ansamblurile rezidenţiale: Exclusive Residence, Copou Bellevue, Copou Residence, View Residence şi Complex Residential Carol, ce oferă negreşit confortul unui stil de viaţă modern şi civilizat, într-una din cele mai bune şi dorite locaţii din Iaşi.

(Citit de 85 ori, 16 vizite astazi)
Etichete: , , Last modified: 24 februarie 2020
Close