Credite si banci

Boc: „Prima Casa” este operational in noua forma, mingea e in terenul bancilor

Emil BocProgramul „Prima Casa”, modificat de Guvern pentru stimularea constructiilor noi, este operational in noua forma incepand de luni, 8 martie, iar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM este pregatit sa primeasca solicitarile de garantare ale bancilor, a declarat premierul Emil Boc.

El a precizat ca a avut o discutie cu presedintele Fondului, care l-a asigurat ca programul este operational incepand de luni.

„Din perspectiva noastra, de astazi Fondul de Garantare si de Contragarantare este pregatit sa primeasca solicitarile bancilor pentru Programul «Prima Casa» in oricare dintre cele trei forme: 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro.

De aici inainte, mingea este in terenul bancilor, Fondul este pregatit sa primeasca solicitarile de la banci in conditiile in care cetatenii se adreseaza bancilor. Eu am vorbit cu presedintele Fondului si mi-a spus ca de astazi este pregatit sa primeasca solicitarile, depinde de banci cum se misca”, a declarat, luni, premierul.

La sfarsitul saptamanii trecute, seful Guvernului anunta ca pentru programul „Prima Casa 2” a fost semnata conventia cadru cu 21 de banci, astfel incat programul sa fie operational de luni, cand clientii pot depune cereri de finantare.

Pentru anul in curs, fondul de garantare pentru Prima Casa este de 700 de milioane de euro.

Potrivit modificarilor la program, operate de Guvern in luna februarie, creditul pentru cumpararea unei locuinte prin „Prima Casa” va fi garantat in limita a 60.000 euro pentru imobile vechi ori deja incepute si 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

(Citit de 1 ori, 1 vizite astazi)
Close