Amenajare si design interior

Amenajarea interioară a spațiilor mici de locuit

Profită de faptul că zilele astea stai acasă și ai mai mult timp pentru amenajare, acum ai posibilitatea să îți aduni ideile și să le pui în practică.

Dacă v-ați cumpărat un apartament nou sau doriți să îl amenajati pe cel existent, în cele de urmează vă  vom oferi câteva sfaturi despre cum să abordați depozitarea atunci când nu dispuneți de prea mult spațiu.

De la luarea în inventar a bunurilor până la păcălirea dulapurilor, iată șase soluții pentru a vă ambala toate lucrurile.

Nevoia de a deveni creativ cu spații de locuit modeste a devenit, în ultima perioadă, extrem de importantă. Există o mulțime de variante de design pentru a maximiza spațiul unei locuințe: de la pereți mobili și prize de alimentare glisante până la paturi ascunse. Piesele de mobilier inteligente, gata fabricate, merită să fie investite, deoarece ambalează cât mai multă funcționalitate.

Dar, un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont este depozitarea, care ar trebui să fie una dintre cele mai mari preocupări ale dumneavoastră atunci când amenajati o casă mică.

Verificați lucrurile și spațiul

Când reduceți dimensiunea, țineți cont de ceea ce aveți. Acest pas este esențial în crearea unui plan de stocare pentru noile achiziții. În procesul de creare a soluțiilor de stocare, veți constată că e posibil să nu aveți nevoie de toate lucrurile pe care le-ați avea de stocat.

Înainte de a investi în mobilier sau de a aborda un proiect de design, evaluați câte dintre lucrurile pe care le dețineți doriți să le păstrati. După ce ați inventariat obiectele, aruncați o privire asupra spațiului de care dispuneți. Determinați ce funcții va trebui să efectuați de fapt în fiecare cameră.

Vă recomandăm să faceți o listă a modului în care doriți să funcționeze fiecare cameră, fie că este vorba despre o cameră de zi destinată să găzduiască patru persoane, fie un dormitor care să se potrivească cu un dulap și un pat queen. Atunci trebuie să verificați în realitate câte funcții cereți să facă fiecare cameră.

Într-un spațiu mic, este dificil să cereți camerei  de zi să servească că spațiu suspendat, birou pentru casă și studio de meșteșug. Înainte de a planifică stocarea, fiți realist cu privire la aceste limitări.

Articolele diferite au nevoie de depozitare diferită

Următorul pas este să descoperiți cel mai bun mod de a stoca totul. Alegeți articolele cu care aveți de-a face în fiecare zi versus lucruri pe care nu le veți atinge timp de șase luni. Rezervați spații convenabile și ușor de accesat în apartamentul dvs. pentru depozitarea articolelor pe care le utilizați zilnic. Îmbrăcămintea din afară sezonului și decorul de sărbători, pe de altă parte, pot fi puse în locuri mai puțîn vizibile.

Vă recomandăm, de asemenea, separarea articolelor dure de elementele moi atunci când aveți în vedere soluțiile de stocare. Coșurile flexibile din pânză sunt ideale pentru depozitarea mărfurilor moi precum șervețele și șosetele, în timp ce articolele mai rezistente, fără surprindere, necesită soluții mai puternice. Materialele de curățare și scule, de exemplu, pot fi ambalate într-o coș de plastic și ascunse într-un dulap.

Profitați la maxim de spațiul existent în dulapuri

Dacă apartamentul dumneavoastră este dotat cu dulapuri, fii pregătit să le folosești la maxim. Vă recomandăm instalarea unei tije suspendate cu „al doilea nivel” în dulap pentru articole precum pantaloni sau pulovere mai scurte.

Dacă dulapul dumneavoastră are tavane înalte, scoate-ți tijă existentă și mutați-l mai departe pentru a maximiza spațiul de mai jos.

Pentru partea inferioară a dulapului, vă recomandăm un suport pentru încălțăminte expandabil.

Folosiți spațiul patului

Nu trebuie să vă ascundeți patul pe tavan, dar ar trebui să fiți inteligent cu privire la maximizarea depozitării în care dormiți. Dacă cumpărați un pat, luați în considerare unul cu depozitare încorporată.

Vă recomandăm, paturi de ridicare hidraulice, a căror înălțime poate fi ajustată pentru a adăuga obiecte mari de dedesubt. Și nu subestimați spațiul de depozitare sub pat, care poate găzdui atât containere de depozitare dure, cât și moi.

Fiți realist cu privire la nevoile de mobilier

Fiți realist cu privire la modul în care folosiți spațiul și ce mobilier se va potrivi cu aceste utilizări. Mobilierul nu ar trebui să îndeplinească mai mult de două funcții. Dacă o face, nu va îndeplini niciodată una dintre aceste funcții. Lipiți combinații încercate și adevărate precum o masă de bucătărie care se dublează că un birou sau un otoman cu spațiu de depozitare în interior.

Investește în rafturi și în unele dintre decorurile tale

Raftul este cel mai bun prieten al unei case mici și este ceva ce poate fi instalat ieftin. Rafturile pot fi așezate cât mai sus.

In timp ce rafturile deschise servesc ca o bună juxtapunere,  depozitarea închisă ar trebui rezervată bunurilor cele mai prețuite. Dacă aveți obiecte frumoase, ar trebui să le prezentați.

Rularea prosoapelor  și plasarea lor într-un coș de răchită vă permite să utilizați spațiul  din dulapul de lenjerie pentru alte nevoi.

Nu trebuie să va îngrijorați că show-room-urile sau magazinele cu mobilă sau cele de bricolaj nu sunt deschise. Mobila și decorațiunile de livrează fără probleme în perioada carantinei. Puteți primi tot ce este necesar: de la perdele și covoare la piese de mobilier.

Nu trebuie să va stresați că sunteți obligat să stați în casă, folosiți acest timp productiv. Dați o imagine nouă casei dumneavoastră, integrând piesele de mobilier cu decorațiunile din spațiul mic pentru a crea loc latot ceea ce dețineți.

(Citit de 32 ori, 6 vizite astazi)
Etichete: Last modified: 29 aprilie 2020
Close