Sfaturi utile

Achiziționarea unei case la gata sau construirea acesteia

construire casa

Probabil că de multe ori v-ați întrebat ce varianta e mai accesibilă: achiziționarea unei case gata construite sau construirea acesteia? Odată ce v-ați hotărât să puneți în aplicare visul de a locui la casă și de a vă bucura de mai mult spațiu, urmează o alegere importantă: achiziționarea sau construirea viitoarei locuințe?

Vom încerca să creionăm răspunsurile la această întrebare, astfel încât să puteți trage linie și să aveți o concluzie fără echivoc.

Terenul

Construirea unei case impune necesitatea achiziționării unei suprafețe de teren. Însă alegerea acestuia ar putea genera costuri mari, mai ales dacă vă raportați la o suprafață mai mică de teren destinate unei singure construcțîi. Prețul unui teren este influențat de poziționarea acestuia, de utilitățile existente, precum și de suprafața cumpărată. Avizele, autorizațiile necesare unei construcții, studiiile de teren, alimentarea terenului cu utilități presupun de cele mai multe ori costuri mari. Site-ul imobile-iași.ro va pune la dispoziție oferte la terenuri atât pentru zonele limitrofe, zonele rezidențiale, cât și cele din centrul Iașului, dotate cu toate utilitățile.

Construcție în regie proprie sau cu firmă specializată

După achiziționarea terenului, etapele următoare sunt avizarea și autorizarea, proiectul casei la architect, contractarea structuristului, dirigintelui de șantier etc. Aceste etape pot genera costuri de până la câteva mii de euro suplimentar față de bugetul pe care vi l-ați propus inițial. Construirea în regie proprie presupune contractarea unei echipe specializate căreia să îi asigurați atât salariile, cât și plata taxelor și impozitelor. Pentru evitarea unor eventuale amenzi, recomandat, încurajăm modalutatea de contractare legală. De asemenea, e important ca atunci când alegeți regia proprie să dețineți cunoștințe legate de construire pentru coordanarea meșterilor.

construirea sau achiztionarea casei

construirea sau achiztionarea casei

În situația în care alegeți o firma specializată, dumneavoastră trebuie doar să asigurați prețul solicitat. Costurile pot crește, întrucât pe lângă forță de muncă și profit, e posibil că factura finală să fie purtătoare de TVA.

Costul materialelor de construcție

Trebuie să aveți în vedere că pentru începerea lucrărilor va trebui să susțineți necesarul de materiale, de utilaje și echipamente. Costul acestora ar putea conduce la costuri mai mare decât v-ați propus inițial. Înainte de a lua o astfel de decizie, recomandat este să obțineți informații despre aceste costuri din mai multe surse. De asemenea, e foarte important să dețineți și rezerve de bani pentru eventualele costuri neașteptate.

materiale construire casa

În contrapondere, dezvoltatorii imobiliari beneficiază de discounturi foarte mari la materialele de construcție datorită volumelor cumpărate.

La finalizarea construcției este posibil să constatați că ar fi fost mai ieftin să cumpărați o casă gata făcută. Aceasta fără a lua în considerare și timpul pierdut și nivelul de stres create de o astfel de desfășurare.

Mai jos, prezentăm câteva din avantajele și dezavantajele fiecărei variante:

Achiziționarea unei case la cheie:

Avantaje:

  • Comoditatea oferită de faptul că te poți muta imediat;
  • Eliminarea timpului alocat construcției, eliminarea stresului;

Dezavantaje:

  • Este puțin probabil ca viitoarea casă să îndeplinească toate cerințele pe care vi le-ați stabilit la început;

Construirea unei case

Avantaje:

  • Veți putea construi casa așa cum vă doriți, cu respectarea nevoilor și dorințelor;
  • Veți avea cunoștința calității lucrării, cunoscând materialele care au fost folosite;

Dezavantaje:

  • Construirea casei, amenajarea acesteia și mutarea efectivă pot dura un timp îndelungat;
  • Nu veți avea un control fix asupra bugetului; acesta poate varia în funcție de alte necesități și preferințe care apar pe parcurs.

În final, vă recomandăm să vă stabiliți un buget aproximativ, să țineți cont de preferințele și riscurile la care sunteți expus. În funcție de aceste criterii, să faceți cea mai potrivită alegere pentru viitoarea locuință.

 

 

(Citit de 347 ori, 54 vizite astazi)
Etichete: , , , Last modified: 29 mai 2020
Close